Josip Perković na skupštini jednoglasno izabran za novog predsjednika NK Martin

Jučer je u Društvenom domu u Martinu održana izvještajno izborna skupština Nogometnog kluba Martin.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i usvajanja Poslovnika o radu skupštine, podnesena su izvješća o radu kluba izvršnog i nadzornog odbora u 2020. godini, izvješće o financijskom poslovanju u 2020. godini te izvješće trenera seniorske ekipe.

Skupštini su uz članove kluba nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, tajnik Nogometnog središta Našice Karlo Kanis te predsjednik Mjesnog odbora Martin Miroslav Umiljanović.

Nakon usvajanja podnesenih izvještaja, uslijedilo je izbor novog izvršnog i nadzornog odbora te stegovnog suda. Za novog predsjednika je izabran Josip Perković, dopredsjednika Tomislav Uremović i Miroslav Umiljanović, tajnika Danijel Hodanovac te blagajnika Dominik Jurić.

U izvršno odbor od 15 članova izabrani su još i Dario Koljenik, Dado Perković, Damir Jurić, Josip Radošević, Jozo Đurinski, Drago Hajmiler, Mario Sertić, Dario Hodanovac, Dominik Koljenik i Nataša Filipović.

U nadzorni odbor izabrani su predsjednik Tomislav Falašta te članovi Ivica Šnalcer i Marin Rukavina. Stegovni sud činit će predsjednik Marko Štefančić te članovi Boris Lukačić i Milan Sertić.

Novi predsjednik Josip Perković istaknuo je kako svi članovi koji su isključivo volonteri imaju velike ambicije i volju nastaviti rad Kluba te ga podići na visoku razinu.

-Imamo velike ambicije, nastojat ćemo pomladiti naše kategorije. Puno se napravilo i od infrastrukture prostorija Kluba i samog igrališta. Bilo je teško kada smo bili gosti na domaćim utakmicama, no sada kada imamo svoje, redovito ga održavamo, no, u planu je i daljnje uređenje dječjeg igrališta i prostorija Kluba –izjavio je Josip Perković te se zahvalio svima koji su došli na skupštinu.

Miroslav Umiljanović predsjednik Mjesnog odbora koji će u novom mandatu obnašati dužnost dopredsjednika Kluba spomenuo je početke jednog od najmlađih Klubova u županiji.

-Prošlo je 11 godina kako smo osnovali Klub, od stvaranja infrastrukture, nogometnog terena. Od tada je puno toga napravljeno. Danas imamo puno djece u selu i imamo za koga raditi. Imamo samo jednu udrugu, a to je NK Martin, stoga svi u selu radimo skupa kako bi održali Klub i omogućili aktivnosti mještanima- izjavio je Miroslav Umiljanović i pritom se zahvalio Gradskoj upravi, gradonačelnicima Krešimiru Žagaru i Josipu Miletiću, predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi na svemu što su učinili i pomogli radu Kluba te poželio puno zdravlja i sreće igračima i novoj upravi.

Na skupštini su izneseni i Program rada i financijski plan kluba za 2021. godinu.

Krešimir Kašuba i Nikola Antolović novoizabranom predsjedniku uručili su prigodne darove, prijenosno računalo i dresove, donaciju vrijednosti oko 10 000 kuna.

Krešimir Kašuba je istaknuo kako je lijepo vidjeti što je sve jedan mladi Klub učinio u kratkom razdoblju.

– Nk Martin je jedan od naših najmlađih nogometnih klubova. Na skupštini se bilo lijepo prisjetiti početaka Kluba, kupovine zemljišta na čemu se mogu zahvaliti predsjedniku Mjesnog odbora Miroslavu Umiljanoviću. Danas kada smo obišli teren i vidjeli što je sve napravljeno unazad 11 godina, možemo samo sve pohvaliti. Ono što je meni važno, a naglašeno je u izvješću o radu, je rad s mladima, animacija djece i odgoju u sportskom duhu te volja mještana za podizanjem kvalitete života u Martinu – izjavio je Krešimir Kašuba te čestitao novoizabranom predsjedniku Josipu Perkoviću na izboru i poželio mu puno uspjeha u budućem radu.

Predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović čestitao je dosadašnjem predsjedniku i izvršnom odboru na radu, predsjedniku Mjesnog odbora te novom predsjedniku na izabranoj funkciji.

-NK Martin je mladi Klub velikog srca koji je u malom vremenu puno toga napravio. Martin je mjesto koje se nadovezuje na Našice te u budućnosti trebaju biti prioritet radi razvoja mladih u sportu što je od vrlo velikog značaja za cijelo društvo Našica i okolice. U svrhu tog Gradsko vijeće Grada Našica, gradonačelnik Našica, Grad Našice, ŠZ Našica, NS Našica su pokrenuli inicijativu donacije sredstava za razvoj i boljitak članica ŠZ Našice. Danas smo Klubu donirali dresove i prijenosno računalo te se zahvaljujem Krešimiru Kašubi koji je inicijator cijelog projekta te predsjedniku Nogometnog središta Ivici Valenčaku– izjavio je Nikola Antolović.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram