Novo veliko ulaganje u bolnicu u Našicama

Opću županijsku bolnicu Našice danas je posjetio župan Ivan Anušić gdje je u društvu ravnatelja bolnice dr. Hrvoja Šimića, gradonačelnika Josipa Miletićapredsjednika Gradskog vijeća u prijašnjem mandatu Krešimira Kašube, predsjednika Upravnog vijeća Josipa Mateka te ostalih medicinskih djelatnika bolnice svečano obilježio početak rada novog uređaja za dijaskopiju, uređaja vrijednog preko 2 200 000 kuna.

Ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić istaknuo je velika ulaganja u našičku bolnicu te naglasio kako ovaj novi uređaj ima široku lepezu dijagnostičkih pretraga.

– Iznimno mi je zadovoljstvo kao ravnatelju ugostiti osnivača naše bolnice župana Ivana Anušića zajedno sa svim suradnicima koja je u posljednjih nekoliko godina proširila svoje usluge i izašla iz svojih početnih okvira. Moram pohvaliti velika ulaganja u našu bolnicu u prethodne 4 godine – počevši od CT uređaja, digitalnog mamografa i ostalih uređaja koji su kupljeni uz pomoć Osječko – baranjske županije. Bolnica je odnedavno, u energetskoj obnovi, potpuno preuređena, a možemo se pohvaliti i s najvećim brojem liječnika te užih specijalista u povijesti našičke bolnice koja je prošle godine slavila 50 godina postojanja. Dosta se ulaže u edukaciju liječnika, tehničara i medicinskih sestara tako smo od 204 medicinske sestre 2016. godine imali 23 prvostupnice, a ove godine taj broj se povećao na 50 – rekao je Hrvoje Šimić te se zahvalio županu i Ministarstvu zdravstva na praćenju i vrednovanju rada našičke bolnice.

Župan Ivan Anušić pozdravio je sve prisutne te se zahvalio na pozivu. Istaknuo je velika ulaganja u našičku bolnicu koja je danas jedna od najmodernijih bolnica s izuzetno kvalitetnim kadrom.

– Ovo novo ulaganje je samo još jedan znak odlične suradnje Opće županijske bolnice Našice i Osječko – baranjske županije. Istaknuo bih kako je preko 11 milijuna kuna uloženo u energetsku obnovu bolnice, a ulagalo se i u opremu kako bi ova bolnica pružila što bolju skrb svojim pacijentima. Moram istaknuti kako je OŽB Našice jedna od najboljih u sustavu organizacije, a to znači da bolnica ima izuzetno kvalitetan kadar. Također, našička bolnica je sekundarni COVID centar i spremna je na sve izazove. U ove protekle 4 godine napravili smo jako velike pomake u modernizaciji ove bolnice te u kvaliteti usluge koju ova bolnica pruža. Na kraju se zahvaljujem svima na suradnji u posljednje 4 godine i nadam se da će se ona i dalje ovako kvalitetno nastaviti – rekao Ivan Anušić.

Sve nazočne je pozdravio i gradonačelnik Josip Miletić i pritom istaknuo kako je medicinska skrb na području Našica na jednom visokom nivou.

– Želim pozdraviti sve prisutne u našičkoj bolnici gdje svjedočimo još jednom ulaganju Osječko – baranjske županije u uređaj koji će zasigurno pomoći pojedinim pacijentima. Zahvaljujem se županu Ivanu Anušiću na svemu onome učinjenom u prethodne četiri godine, odnosno, na svim ulaganjima u Opću županijsku bolnicu Našica. Čestitam ravnatelju naše bolnice Hrvoju Šimiću te svim zaposlenicima na dosadašnjim inicijativama. I Grad je dosta pomagao,a uvjerren sam da će se našička bolnica, s 50 godina iskustva, nastaviti dobro brinuti o našim sugrađanima – izjavio je Josip Miletić.

Dr. Željko Crnković, rukovoditelj Odjela za radiologiju istaknuo je važnost novog uređaja, jer je dosadašnji bio star 25 godina.

– Prije ovog smo imali stari uređaj, a unazad godinu dana je bio van pogona te naši pacijenti nisu mogli obavljati pretrage koje su moguće tim aparatom. Dobrom suradnjom sa Županijom i ravnateljstvom, uspjeli smo nabaviti novi aparat i na taj način ćemo pružiti našim pacijentima ponovno pretrage koje nisu mogli obavljati. Ovim aparatom moći će se pružiti i dodatne pretrage i time će se obim pretraga znatno povećati – izjavio je Željko Crnković.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram