Održana 86. redovna, izvještajno – izborna Skupšina DVD-a Vukojevci

U društvenom domu u Vukojevcima, jučer je održana 86. redovna, izvještajno – izborna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci. Nakon hrvatske i vatrogasne himne održana je i minuta šutnje za sve preminule vatrogasce društva. Uslijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja kao i izbor Verifikacijske komisije.

Nakon toga, predsjednik Damir Antolović je vrlo detaljno pročitao izvješće o radu društva u prethodnoj godini, kao i plan rada za 2021. godinu. Među ostalim naglasio je kao se u 2020. godini unatoč pandemiji radilo sa srcem i voljom, ali naravno sve u skladu s mogućnostima. Predsjednik je naglasio kako društvo broji 85 članova, a od toga 43 člana s pravom odlučivanja. U prošloj godini održano je 12 radnih sjednica, a na njima se uglavnom raspravljalo o realizaciji plana, o nabavi opreme te organizaciji radnih akcija. Istaknuto je kako je u prošloj godini društvo imalo dvije tehničke intervencije nakon velikog nevremena u našičkom kraju i sve u suradnji s JVP Našice. Isto tako članovi društva su sudjelovali na ispumpavanju bunara kao i podruma u Vukojevcima. Predsjednik Antolović je naglasio kako je stanje s opremom zadovoljavajuće, ali kako se i trude nabaviti i novu koja im nedostaje. Među ostalim naglašeno je kako su zbog pandemije otkazana razna natjecanja, a samim time i pripreme za ista, a sve u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite RH. Za kraj predsjednik je naglasio financijsku potporu grada Našica, Mjesnog odbora Vukojevci, Osječko -baranjske županije te HVZ.

U slijedećoj godini, za koju se nadaju da će biti bolja od prošle, a vezano za pandemiju, očekuju kontinuiran rad na osposobljavanju vatrogasne postrojbe za izlazak na intervencije, provoditi mjere zaštite od požara, redovito održavati sjednice Upravnog odbora i Zapovjedništva. Isto tako žele održavati vježbe s natjecateljskim ekipama te organiziranje područnog vatrogasnog natjecanja VZ Našice, sudjelovati na svim vatrogasnim manifestacijama, nabavljati novu opremu, upućivati članove društva na školovanje za vatrogasna zvanja i specijalnosti te suradnju sa Vatrogasnom zajednicom županije i Vatrogasnom zajednicom Našice, sa županijskom i gradskom Upravom kao i sa susjednim vatrogasnim društvima i gospodarskim subjektima koji djeluju na području mjesta.

Nakon izvješća o financijskom poslovanju i izvješću Nadzornog odbora u 2020. godini uslijedilo je glasanje o razrješenju dosadašnjeg Upravnog odbora kao i glasanje za novi.

U novi Upravni odbor jednoglasno su izabrani Damir Antolović, kao predsjednik, Mario Šustić, dopredsjednik, Željko Kerovec, zapovjednik, Darko Koprivčić, dozapovjednik, a za tajnika je izabran Marko Antolović. Članovi su Miroslav Sudarić, Željko Antolović, Darko Novaković, Krešimir Antolović, Ivan Jović i Siniša Maljarić. Isto tako izabrani su i predstavnici u Vatrogasnoj zajednici Našice i to Damir Antolović i Željko Kerovec.

Skupštini su uz članove društva, bili prisutni i uvaženi gosti, Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica, Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci i drugi uvaženi gosti.

Par riječi o radu društva DVD-a Vukojevci, kao i važnosti velikog broja mlađih članova rekao je predsjednik GV Grada Našica Krešimir Kašuba.

-Prvenstveno bih čestitao starom, odnosno novom vodstvu DVD-a Vukojevci, na njihovom ponovnom izboru. Stvarno je zadovoljstvo doći na ovakvu jednu skupštinu iz koje je vidljiv rad na jednoj visokoj razini u zajedništvu te odlična suradnja s Javnom vatrogasnom postrojbom. Ovom prilikom bih pohvalio rad DVD-a s djecom, jer je to od izuzetne važnosti, a i u izvješću je rečeno kako čak 30% udruge čine djeca što je lijepo za čuti. Znamo da je danas djecu najteže animirati, a DVD Vukojevci to odlično uspjevaju te ih odgajaju u jednom humanom duhu. Isto tako, kod vatrogasaca je posebno izraženo i vidljivo zajedništvo te su oni od posebne važnosti kako za Državu, tako i za naš grad te cijelu našu zajednicu – izjavio je među ostalim Krešimir Kašuba te nadodao kako unatoč tomu što nije vatrogasac i sam se osjeća kao dio njihove zajednice.

-Moram istaknuti odličnu suradnju Mjesnog odbora Vukojevci, našeg DVD-a te Grada Našica. Osim što imamo dva člana DVD-a u Mjesnom odboru, cijeli Mjesni odbor prati sva događanja vatrogasnog društva. Nastojimo im pomoći u kontaktu s Gradom i potrebitim sredstvima. Moram izraziti veliko zadovoljstvo ponovno izabranim predsjednikom DVD-a Vukojevci što je i dokaz njegovog kvalitetnog rada jer se pod njegovim vodstvom puno ulaže u opremu, objekt i sam rad društva- izjavio je predsjednik Mjesnog Odbora te naglasio kako članovi DVD-a Vukojevci vrijednim radom i trudom te uz skromna sredstva kvalitetno i dobro rade – rekao je Dražen Ganzberger predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci.

Za kraj, a nakon velikog broja skupština kojima je i ove godine prisustvovao nekoliko riječi rekao je i predsjednik VZ Vlatko Gašić.

-Na području Grada Našica ovo je šesta po redu skupština Dobrovoljno vatrogasnih društava. Moram pohvaliti rad DVD-a Vukojevci, pomladili su svoje društvo te izuzetno i kvalitetno rade. Dokaz dobrog i kvalitetnog rada zapovjednika i predsjednika DVD-a je i njihov ponovni izbor na rukovodeće funkcije, a vjerujem da će se i ubuduće njihov kvalitetan rad nastaviti. Značajno je spomenuti kako će DVD Vukojevci ove godine biti domaćin natjecanja Vatrogasne zajednice koje prošle godine zbog koronavirusa nije održano. Ukoliko nam situacija to dopusti, natjecanje bi se održalo prvu nedjelju u šestom mjesecu, a sponzorirao bi ga Grad Našice – izjavio je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram