„Važno je podići maksimalnu sigurnost naših učenika i djelatnika škole”

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, a ujedno i kandidat za gradonačelnika Našica Krešimir Kašuba danas je obišao Srednju školu Isidora Kršnjavoga Našice gdje je u razgovoru s ravnateljem Željkom Filjkom prokomentirao važne investicije u proteklom razdoblju te o strategiji razvoja škole u budućnosti radi podizanja maksimalne sigurnosti učenika te kvalitete obrazovanja.

Krešimir Kašuba istaknuo je kako je našička srednja škola jedna od većih škola na nacionalnoj razini te od izuzetne važnosti za naš grad i našu zajednicu.

-Važno je podići maksimalnu sigurnost učenika, a jedan od pokazatelja da radimo u tom smjeru je izgradnja staze oko Srednje škole. Oko Osnovne škole Dore Pejačević Našice je prošle godine izgrađena staza, a radovima i oko Srednje škole želimo zatvoriti taj krug i podići sigurnost osnovnoškolaca i srednjoškolaca na visoku razinu – izjavio je Kašuba.

Osvrnuo se i na uređenje srednjoškolskog igrališta koje je vrlo važno za učenike, rekreativce i slobodno vrijeme koje podiže kvalitetu života ljudi u našem gradu.

-U proteklom mandatu obnovljen je i naš Srednjak kako ga mi kolokvijalno nazivamo. Obnovljen je znatnim sredstvima zahvaljujući prije svega županu Ivanu Anušiću, a Grad Našice je uložio u sprave za vježbanje. Zahvaljujem se i ravnatelju Željku Filjku, a posebnu zaslugu ima i naš volonter, poznati profesor dobre volje i dobra srca Anđelko Cvijetović. Profesor Cvijetović me upućuje na sve probleme u gradu već duži niz godina i siguran sam da će taj nivo naše suradnje nastaviti i u budućnosti – izjavio je Kašuba, naglasio izvrsnu suradnju škole i Grada te zahvalio na dosadašnjoj suradnji ravnatelju Filjku s naglaskom da će se dobra suradnja i nastaviti.

Naglasio je kako je škola stekla preduvjete i trenutno se vode razgovori na visokoj razini sa županom Ivanom Anušićem te ravnateljem OŽB-a Našice i saborskim zastupnikom Hrvojem Šimićem o otvaranju deficitarnog zdravstvenog smjera u našičkoj srednjoj školi.

Ravnatelj Željko Filjak zahvalio se predsjedniku Gradskog vijeća na lijepim željama te naglasio kako podržava ulaganja u infrastrukturu koja doprinose kvaliteti života i rada u Našicama te u okolišu škole.

-Svakako da u strategiji razvoja škole imamo uvođenje novih zanimanja, novih programa. No, osim naših prijedloga u tome trebamo i podršku grada, Županije i našeg resornog Ministarstva. Svi ovi razvojni planovi koji se podudaraju s planovima razvoja grada još će više doprinijeti razvoju kvalitete rada s našim učenicima i životom u našoj zajednici. To su već i pokazali ovi projekti koje je gospodin Krešimir Kašuba nabrojio,a poduzimali smo ih u prethodnom mandatu pa vjerujem da će se intenzitet radova nastaviti i u budućem razdoblju – izjavio je Filjak i naglasio kako vjeruje da će i dalje imati pomoć Grada kao što je to bilo i do sada te pomoć osnivača Osječko-baranjske županije i župana Ivana Anušića koji je u nekoliko vrlo ključnih investicija dao nesebičnu podršku i zajedno s Gradom Našice omogućio završetak vrlo bitnih investicija poput energetske obnove i uređenje srednjoškolskog igrališta. Naglasio je kako će se kada se završe radovi, kompletno oplemeniti prostor i vratiti zeleni okoliš koji okružuje školu. Najavio je i planiranje razvojnih planova u budućnosti, a jedan od njih je i prelazak škole na rad u jednoj smjeni što bi bio veliki doprinos kvaliteti nastave.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram