Za sadašnjost, za budućnost, za generacije! – Akciju podržao i kandidat za gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba

Kako se 22. travnja obilježava Dan planeta Zemlje kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu Savjet mladih Grada Našica odlučio je isto tako dati svoj doprinos. Naime, danas su uz veliki broj udruga iz Našica , organizirao akciju čišćenja okoliša uz jezero Lapovac.

Nekoliko riječi o samoj akciji rekla je Ines Resler predsjednica Savjeta mladih Grada Našica.

“Ovu inicijativu smo pokrenuli povodom Dana planeta Zemlje, a ovu subotu smo odabrali iz razloga što je dosta udruga s našičkog područja pokazalo zainteresiranost za pomoć pri ćišćenju okoliša jezera Lapovac. U našu inicijativu uključio se i Našički park d.o.o. sa svojom opremom, zatim su tu Crveni križ Našice, URT “Nexe Team” Našice, udruga “Otvoreno srce”, ŠUD “Šaran” Našice, udruga KLAN te BK “Našice”.

Lapovac je jedan neiskorišteni prirodni resurs kojeg trebamo čuvati za sve generacije koje dolaze. Puno udruga koristi ovaj prostor za svoje aktivnosti, a mnogi građani vole ovdje doći u šetnju i mislim da ovo jezero ima jedan veliki turistički, ali i sportski potencijal. Savjet mladih grada Našica uvijek promovira Odgoj za volontiranje tako smo osigurali volonterske knjižice za sve volontere kako bi nastavili s društveno odgovornim radom. Sve udruge su jednako vrijedne i važne, ali bih izdvojila ŠUD “Šaran” koji svaki dan brine o ovom prostoru, a oni će nam danas pomoći, između ostalog, u odvozu prikupljenog smeća. Također se zahvaljujem Našičkom parku i gospodinu Hrvoju Žihi kao i gospodinu Krešimiru Kašubi te svima koji su nam danas došli dati potporu i sudjelovati u ovoj akciji.” – rekla je Ines Resler, predsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica.

Ovu akciju podržali su i dogradonačelnik Krešimir Žagar, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha te kandidat za gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba koji je među ostalim istaknuo.

“Ovo je još jedna hvalevrijedna inicijativa Gradskog savjeta mladih na čelu s predsjednicom Ines Resler, a njome smo obilježili Dan planeta Zemlje, dan koji treba biti u duhu ekologije. Tako će danas brojne udruge pristupiti ćišćenju okoliša oko jezera Lapovac. Osvrnuo bih se još na Gradski savjet mladih koje je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Našica te im se ovim putem zahvaljujem na ovoj inicijativi koju svesrdno podržavam.” – izjavio je Krešimir Kašuba.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram