Značajnije investicije u proteklom mandatnom razdoblju

Ostvarene projekte kroz ovaj dugi niz godina upravljanja gradom teško je i nabrojati. Osvrnut ćemo se na one najznačajnije investicije u proteklom mandatnom razdoblju, ali i na započete projekte koji će biti dovršeni u budućem razdoblju.


Izgradnja i opremanje Industrijske zone u Našicama

Oomogućili smo poduzetnicima uvjete za razvoj i napredak poslovanja, a potporama pomažemo osnažiti i njihovo poslovanje. U idućem mandatnom razdoblju također je planirana investicija dodatnog proširenja industrijske zone.


Rekonstrukcija i dogradnja mjesnog doma u naselju Velimirovac

Započela je rekonstrukcija i dogradnja mjesnog doma u naselju Velimirovac, a završetak projekta planiran je 2022. godine. Ovaj projekt javne namjene od velike je koristi za društvene djelatnosti stanovnika naselja ali i našičkog područja.


Izgradnja dječjeg vrtića u Jelisavcu

Podršku mladim obiteljima na cijelom našičkom području pružamo ulaganjem u odgoj i obrazovanje, te smo tako izgradili novi dječji vrtić u naselju Jelisavac gdje je postojala potreba za ovakvim ulaganjem. Natalitetna politika i briga o mladima ne smije biti zapostavljena, stoga smo godinama poticali i sufinanciranje boravka djece u vrtićima i jaslicama na cijelom našem području, te će se to nastaviti i u budućnosti.


Obnova kulturne baštine:

  • rekonstrukcija Trga Isidora Kršnjavoga,

  • obnova dvoraca obitelji Pejačević,

  • uređenje Trga dr. Franje Tuđmana,

  • rekonstrukcija vile Gröger

Ovim velikim projektom koji obuhvaća nekoliko bitnih područja i građevina u našem gradu, želimo očuvati kulturnu i prirodnu baštinu grada Našica, unaprijediti društvenu i komunalnu infrastrukturu te potaknuti turizam. Planirani završetak projekta je 2022. godine.


Revitalizacija parka i prirodna baština

Sa svrhom očuvanja prirodne i povijesne baštine, završavamo obnovu velikog Našičkog parka, a izgradili smo i Posjetiteljski centar i parkiralište, te sportsko – rekreacijske terene.


Rekonstrukcije prometnih površina

Ulaganje u prometnu infrastrukturu jedan je od preduvjeta kontinuiranog održivog razvitka. Planiranje razvitka prometne infrastrukture osnovano je na analizi prirode potražnje za prometnim uslugama. U prethodnom mandatu dovršene su izgradnje i rekonstrukcije nekoliko cesta, ali i započete izgradnje i rekonstrukcije novih cesta. Ceste u naselju Martin, u ulici Augusta Cesarca u Našicama, u Strossmayerovoj ulici u Našicama, raskrižja ulica J. J. Strossmayera, Ruđera Boškovića i kralja Petra Krešimira IV, Franjevačkoj ulici u Našicama, u ulici B. J. Jelačića u naselju Velimirovac, u Lađanskoj, Ulici braće Radića u Našicama, Ulici kralja Tomislava u Našicama, samo su neke od investicija, a i u idućem mandatu nastavljamo brinuti o prometnoj infrastrukturi grada i prigradskih naselja, s ciljem osiguravanja sigurnosti naših stanovnika.


Energetske obnove

Osječko – baranjska županija, uz sredstva Europske unije i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije energetski je obnovila Osnovnu školu Dore Pejačević, Osnovnu školu kralja Tomislava i Srednju školu Isidora Kršnjavoga.


Grad Našice je za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Zvončić povukao sredstva iz Fonda za energetsku učinkovitost te uz ulaganja vlastitih sredstava i sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nastavio projekt kroz unutrašnje uređenje vrtića.

Zgrada gradske uprave koja je izgrađena 1953. godine sada ima energetski razred B i očekuju se uštede u toplinskoj energiji od 67 %. Osim energetske učinkovitosti, zgrada gradske uprave kao i zgrada policije, koja je također obnovljena, dobile su i nove vizualne identitete.


Opća županijska bolnica Našice također je obnovljena sredstvima Osječko-baranjske županije i sredstvima Europske unije. U tijeku su i radovi na dogradnji Doma zdravlja u Našicama koji se provode u sklopu Projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram