HDZ Našice obilježio 31. obljetnicu osnutka

Danas je paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Našicama obilježena 31. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Našice. Na današnji dan su 18. ožujka 1990. godine, u hotelu „Park” postavljeni temelji GO HDZ-a Našice. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Našice Ivana Domnjak, predsjednik Odbora za branitelje Miroslav Ranogajec i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Josip Matek zapalili su svijeće, izmolili molitvu te se prisjetili članova i utemeljitelja koji su na taj dan pokazali jednu hrabrost, spremnost i odlučnost u to prijeratno teško vrijeme.

Krešimir Kašuba je istaknuo kako je stranka, nakon toga prošla dugi put do današnjih dana.

-Nakon osnutka, uslijedio je teški Domovinski rati i izazovno vrijeme, a zatim i teško poslijeratno vrijeme. Uspjeli smo sve do današnjih dana u nekom kontinuitetu vodili naš grad. Bilo je težih izazova koje smo rješavali na bolji ili manje bolji način, no, bitno je istaknuti da je kroz to vrijeme stranka evoluirala – izjavio je Krešimir Kašuba i naglasio kako će se kontinuirani i dobar rad nastaviti.

S ponosom je istaknuo kako stranka danas broji preko 1 000 članova pri kojoj djeluju i Zajednica žena Katarina Zrinski te Mladež HDZ-a koja je aktivna od samih početaka te cijelo vrijeme sa svojim većim ili manjim usponima djeluje na području Grada Našica, okuplja mlade i podiže jednu kvalitetu života u Našicama.

Prisutni su se prisjetili i odali počast i prerano preminulom Stjepanu Pintariću.

-Na današnji dan moramo istaknuti i odati počast našem članu i dugogodišnjem predsjedniku GO HDZ-a Našice prerano preminulom Stjepanu Pintariću, osobi koja je puno doprinijela radu stranke te puno učinila za naš Grad Našice- izjavio je Kašuba i pri tom se zahvalio svim utemeljiteljima, a svim članovima GO HDZ-a Našice čestitao 31. obljetnicu HDZ-a.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram