Karlo Ressler, zastupnik u EU parlamentu i Krešimir Kašuba, kandidat za gradonačelnika Našica posjetili Posjetiteljski centar

Zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler jučer je posjetio Našice kako bi se upoznao s brojnim projektima koji se provode na razini grada, a veliki dio njih se financira kroz EU fondove.

Zastupnik Ressler je obišao radovi uređenja glavnog gradskog trga te Posjetiteljski centar koji će činiti jednu dodatnu turističku ponudu Grada. Prilikom obilaska, upoznao je predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašubu i gradonačelnika Josipa Miletića i s najnovijim potporama iz Europske unije koje će biti od koristi građanima Našica, stvarati jednu dodanu vrijednost te doprinijeti većem životnom standardu.

– Drago mi je da sam danas posjetio Našice te se dodatno upoznao sa svim projektima koji se provode na razini grada. Vidljivo je da se u zadnje 4 godine značajno povećala stopa iskorištenosti sredstava iz EU, dakle negdje s 9% u listopadu 2016. godine sada smo došli na 100% ugovorenosti projekata i vjerujem da će se veliki dio tih projekata i ostvariti. Ispred Hrvatske je drugo programsko razdoblje EU projekata, a iskustva ostalih država članica govore da ljudi mogu bolje i učinkovitije pripremiti projekte tako da očekujem još veću uspješnost u, već spomenutom, idućem programskom razdoblju. Drago mi je da sam mogao dati svoj doprinos projektima na području Grada Našica kojeg doživljavam svojim gradom te moram naglasiti da svi hrvatski europarlamentarci rade na tome da pomoć oporavka od pandemije koronavirusa bude dostupna u svim krajevima Europe, a ne samo u eurozoni. Također, moram naglasiti da smo uspjeli u tome da stopa sufinanciranja može ostati 85%, a to je posebno važno za gradove veličine Našica– izjavio je Karlo Ressler i pritom čestitao gradonačelniku Josipu Miletiću i njegovom timu na svemu što je napravljeno u protekle 4 godine, na kvalitetnom korištenju europskih sredstava, ali isto tako je poželio puno uspjeha Krešimiru Kašubi u budućem radu, vjerujući kako će upravo on voditi novu gradsku upravu te nastaviti sa sjajnim rezultatima na dobrobit građanima Grada Našica.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba izrazio je veliko zadovoljstvo posjetom europarlamentarca Karla Resslera Našicama.

-Prije svega, drago mi je danas pozdraviti našeg europarlamentarca i prijatelja Karla Resslera. Moram naglasiti da je rekordni proračun Grada Našica povećan i sredstvima Europske unije koja su iskorištena na visokoj razini. Trenutno se nalazimo u Velikom parku ispred posjetiteljskog centra koji je dio našeg turističkog programa pomoću kojeg nastavljamo s našim međunarodno priznatim i poznatim brendom skladateljice Dore Pejačević. U turističkoj ponudi se nalaze, između ostalog, i 3D naočale pomoću kojih je moguće vidjeti život i rad Dore Pejačević- izjavio je Krešimir Kašuba i pritom se zahvalio Karlu Ressleru na dolasku te izrazio sigurnost u nastavak dobre suradnje.

Gradonačelnik Josip Miletić također se zahvalio Karlu Ressleru na dolasku u Našice.

-Koristim ovu prigodu da zahvalim našem zastupniku u europskom parlamentu Karlu Ressleru na dolasku u njegov grad Našice. Želimo zahvaliti, prije svega, na njegovoj potpori koju smo imali u prethodnom razdoblju te na potpori našeg župana Ivana Anušića kao i premijera Andreja Plenkovića. Uz njihovu pomoć uspjeli smo realizirati brojne projekte na području grada u vrijednosti većoj od 600 milijuna kuna – izjavio je Josip Miletić poželjevši Karlu Ressleru puno sreće u daljnjem nastavku rada i branjenju hrvatskih interesa u Europskom parlamentu.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram