Krešimir Kašuba, kandidat za gradonačelnika Grada Našica osvrnuo se na razvitak turizma u gradu temeljen na kulturnim, sportskim i prirodnim resursima kojima Našice obiluju

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Našica Krešimir Kašuba obratio se sugrađanima te se u svom govoru osvrnuo na razvitak turizma u gradu temeljen na kulturnim, sportskim i prirodnim resursima kojima Našice obiluju.

Naveo je kako je trenutno o turizmu teško pričati, prije svega zbog trenutne Covid epidemije, no, unatoč tomu potrebno ga je planirati jer je to zalog za budućnost stanovnika grada Našica.

– U Našicama imamo veliki turistički potencijal, kulturne, sportske i prirodne resurse. Jako nam je važan kulturni dio koji se veže na naša velika ulaganja u centar grada, Trg dr. Franje Tuđmana i Trg Isidora Kršnjavoga s Gregerovom vilom, u obnovu naših dvoraca Pejačević te u park s posjetiteljskim centrom. Uložena su velika sredstva od 100 milijuna kuna, od kojih su 80% investicija Europske unije i države te 20% gradskih investicija. Strategija za uređenja trgova rađena 2015. godine, danas je u realizaciji i to je zalog za našu djecu i našu budućnost – izjavio je Krešimir Kašuba i nadodao kako je našički trg najljepši trg u kontinentalnom dijelu Hrvatske i takav mora i ostati.

Naglasio je kako se turistička priča u kulturnom smislu gradi na brendu Dore Pejačević, prve hrvatske i druge europske skladateljice. Također su tu bogati sportski i prirodni resursi poput Lapovca, biciklističkih staza te brojnih drugih koje su osnova za sve buduće ekskurzije koje turističke agencije budu potraživale.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram