Krešimir Kašuba – Kandidat za gradonačelnika Grada Našica

U Našicama se održalo službeno predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Našica na predstojećim lokalnim izborima, Krešimira Kašube, dr.med.vet., ispred glavnog ulaza u Veliki park. Predstavljanju je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Krešimir Kašuba istaknuo je u proteklom mandatu u Grad uloženo oko 600.000.000 kuna te da se trenutno nalazimo u povijesnim trenucima za grad Našice. Naglasio je kako je Hrvatska demokratska zajednica dugi niz godina u vodstvu samoga grada te kako je vrlo bitna sinergija grad, županija, država dovela do velikih investicija u gradu.

-Naš program je, prije svega, demografski – on je prioritet. Ove investicije u gradu su jedna od demografskih mjera u kojem želimo podići naš životni standard i ne samo za nas koji živimo u ovom gradu nego za naše sugrađane koji su morali iz objektivnih razloga napustiti Našice za boljim životom. Danas radimo strategiju uz pomoć ovih velikih investicija u iznosu od preko pola milijarde kuna kojim bismo došli do standarda jednog zapadnoeuropskog grada – izjavio je Krešimir Kašuba.

Kao bitnu stavku u svom programu naveo je i razvoj gospodarstva jer grad broji preko 400 obrtnika te turizam jer Našice obiluju kulturno – povijesnim naslijeđem.

-Pokretač našeg gospodarstva u našoj zajednici je Nexe grupa. Naš gospodarski program je i malo i srednje poduzetništvo. S našom industrijskom zonom zasigurno dižemo jednu komunalnu infrastrukturu, dajemo vjetar u leđa našim obrtnicima, a samim time i zapošljavanje u našoj zajednici. Naš program je i turizam. Našički trg je proglašen službeno najljepšim trgom, a nakon uređenja koje je u tijeku, bit će to i ponovno. U tijeku je obnova dvoraca i perivoja Pejačević, investicija vrijedna 100 milijuna kuna. S ostavštinom naše hrvatske i druge europske skladateljice Dore Pejačević stvorit ćemo jednu turističku priču kao zalog za budućnost i za našu djecu- izjavio je Krešimir Kašuba.

Osvrnuo se i na gradske institucije te rekao kako su u proteklom mandatu uložena velika sredstva u energetsku obnovu, nadogradnju i izgradnju osnovnih škola, srednje škole, vrtića, Doma zdravlja i bolnice.

-Prije dva sata smo bili na otvorenju dograđenog Doma zdravlja, investicije vrijedne nekoliko milijuna kuna. Prošle godine je otvoren novi vrtić u Jelisavcu – nadodao je Krešimir Kašuba.

Grad Našice broji preko 100 udruga, te će se program Krešimira Kašube zasnivati i na razvoju udruga radi podizanja kvalitete života građana te odgoja djece i mladeži u sportskom, kulturnom i tehničkom duhu.

– Naš program su i naše udruge. Našice broje preko 100 udruga od kojih je preko 40 sportskih udruga među kojima imamo prvoligaša i svjetskog prvaka. Poticat ćemo razvoj sportskog, kulturnog i tehničkog duha kako djece i mladeži tako i naših seniora i rekreativaca- izjavio je Krešimir Kašuba i naglasio kako su Našice obiteljski grad te će i u budućnosti biti grad po mjeri jednog obiteljskog mirnog čovjeka – izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio prijateljima, svim članicama i članovima Gradske organizacije HDZ-a Našica te poslovnim partnerima na potpori u kandidaturi. Posebno se zahvalio županu Ivanu Anušiću te svojoj obitelji koja mu daje potporu. Poručio je građanima kako je nakon 20 godina rada u stranci kao predsjednik Mjesnog odbora, gradski vijećnik, dogradonačelnik, predsjednik i dopredsjednik sportskih udruga, a sada u ovom zadnjem mandatu i kao predsjednik Gradskog vijeća spreman sigurno i odlučno voditi grad Našice.

Svima prisutnima obratio se i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić podržavši kandidaturu Krešimira Kašube za gradonačelnika Našica na predstojećim lokalnim izborima.

-Danas smo obišli radove na području grada koji su u punom pogonu, a iskoristit ću ovaj trenutak da podržim kandidaturu gospodina Krešimira Kašube za gradonačelnika grada Našica, čovjeka koji je dugo godina u stranci, čovjeka koji dugi niz godina aktivno sudjeluje u svim pozitivnim procesima kako na području grada tako i u Osječko – baranjskoj županiji. On ima bezrezervnu podršku Gradske organizacije HDZ-a grada Našica te mene kao župana Osječko – baranjske županije i Županijskog odbora HDZ-a. Naravno, njegova kandidatura je temeljito pripremljena, a on je svoju profesionalnu karijeru posvetio gradu i ova kandidatura je logični slijed svega onoga što je Krešimir činio za svoj grad- izjavio je Ivan Anušić te poželio puno uspjeha Krešimiru Kašubi u izazovima koji su ispred njega uz svesrdnu pomoć Županijske organizacije te cjelokupne Hrvatske demokratske zajednice.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram