Našice za generacije – 3D video prikaz novog središta Našica

Predsjednik gradskog vijeća Grada Našica i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba, dr.med.vet., obišao je sa suradnicima radove na uređenju našičkih trgova. Od gotovo pola milijarde kuna vrijednih projekata koji se trenutno izvode u gradu, posebno se ističe projekt obnove kulturne baštine našega grada, financiran sredstvima europskih fondova. Vrijednost radova uređenja Velikog i Malog dvorca, Gregerove vile te dva gradska trga, dr. Franje Tuđmana i Isidora Kršnjavoga, a koji već mjesecima traju, od iznimne su važnosti za daljnji razvoj grada u kulturnom, turističkom i gospodarskom smislu.

Završetkom projekta sama gradska jezgra postat će funkcionalnija i bolje iskorištenija, prometno sigurnija, opremljena modernom infrastrukturom, estetski privlačnija te samim time još poželjnija građanima i posjetiteljima grada.

Uz obnovljene simbole grada, naše dvorce i Gregerovu vilu promijenit će se i vizure grada. Zaštitit ćemo našu kulturnu i povijesnu baštinu, a pri tome osigurati odlične uvjete za rad korisnicima prostora – u prvom redu našem muzeju, knjižnici, glazbenoj školi, radiju i našim udrugama. Za sve generacije vrlo je bitno održati kontinuitet razvoja, a vodeći se time odlučno i sigurno nastavljamo razvoj našeg grada za budućnost.

Važno je napomenuti, a što nije manje važno, većinu radova izvode naše domaće tvrtke, koje zapošljavaju radnike iz našega grada ili bliže okolice. Time isplaćena sredstva ostaju u gradu te potiču domaće obrtnike i poduzetnike.

Vjerojatno ste znatiželjni kako će naš grad izgledati kad utihnu strojevi i zatvore se radilišta. Ponosno vam predstavljamo 3D model s novim izgledom glavnog gradskog trga. A od ljeta će to našim sugrađanima postati svakodnevno okruženje.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram